Skuhaš krompir u pretis loncu. Oguliš krompir. Posoliš, pouljiš, posirčetiš, pobiberiš. Narežeš luka. Dodaš luk.
Fakultativno se može ubaciti i par narezanih tvrdo kuhanih jaja.
Kao hladna je bolja. Ali ja ne čekam.
Evo, upravo osjetim miris kuhanog krompira. Znači "barenje" je gotovo. Sad malo predigre, pa u čisto uživanje.
pored seada i nihada o meni se brinu još Stariša, alias Bob Guchone, Luka Perović, Stariša, MELINA KAMERIĆ, DMAJA (dopisnica iz Austro-ugarske monarhije),Žaklina E. KENEDY (ekspertica za Italiju i dopisnik iz Australije na privremenom radu u Sarajevu, povremeno Šoba nešto sroči svima, a mi objavimo, Blecker-Decker, nešto se jednostavno prepiše, a nešto objavi uz odobrenje eminentnih autora rasprostranjenih širom planete...
Pogledaj sve objave od documentary →