Rovim neki dan po zamrzivaču i nadjem super komadinu teletine što je prije jedno mjesec ‘ dva dana kupih u onoj mesari između Viteza i Travnika.
Ali komadina je prevelika za to večer, trebao bih pozvati komplet bližu familiju da se to pojede.
Prvo naravoučenije, razrezati velike komeda na nekoliko manjih. ( a znao sam i prije nego mi to veče bilo mrsko)
Eh kako se izvaditi iz situacije kad mi se ne poziva komplet bliža familija, a i kad bih je pozvao, pola ne bi došlo zbog obaveza raznih…
E vako:
odlediš taman tolko da se može narezat na manje komade. (aha to sam propustio prvom prilikom)
odvadiš dio za večeru i napraviš već nešto s tim.
ostatak pajcuješ !
sastojci za pajc: muškatni oraščić rendani, lovorov list, soja sos, dvadesetak zrna crnog i desetak zrna bijelog bibera. može i malo bijelog vina.
sve to promješaš sa ranije izrezanim komadima. odstoji to jedno 10 – 15 minuta. prebaciš to u plasticnu posudu sa polopcem. zalijes sa malo kvalitetnog ulja i opet promješaš. poravnaš i onda opet svu masu preliješ uljem.
garantujem sedam dana super klope na bazi ovog pajca !
evo šta nađoh za muškatni oraščić:
Stablo muškatnog oraščića potječe s otočja u Indoneziji. U 100 g mirisnog začina kriju se 533 kcal. Bogat je kalijem, kalcijem, fosforom, magnezijem, a ima i nešto cinka. Kako stajanjem gubi svoj specifičan, ugodan miris, muškatni je oraščić najbolje kupovati cijeli.
Samo pazi…previse muskatnih orascica moze uzrokovati i smrt:(
Stavljaju se kao poboljsivaci okusa:)
Prijatno!:))