Zagrizak

Za zagrizak koji ima smisla potrebno je imati ponesto u frizideru.

Bas veceras (NEDELJA, LJUDI, NEDELJA)  naletise u posjetu N i M, jedna vegeterijanka, a druga na UN dijeti.

jbga, breme domacina je moralo vjezbati gostoljubivost.

dakle : brza kombinovana meza:

iz saksije pochupas grancicu basilike (ili bosiljka kako se na istoku kaze)

na to narezes dva paradajza.

recnes malo sireva raznih koje MORAS IMAT’ U FRIZIDERU.

narezes malo crvenog kupusa.
izreses svjez krastavac po duzini.
ukoso narezes mrkvu.
skuhas 2-3 jajeta na tvrdo.
jaja nasadis na dva kriznja luka srebrenca  (tako ga zovu u konzumu, to je onaj koji nema crvenu,  a ni smedju koru)

ovo sve gore rasporedis da se puno ne mijesa, a da se prlja vise od dva tanjira.

u onaj svadbeni poklon za tostanje ubacis u dvije ture 6 kriski hljeba. (jah, hljeba treba imat uvijek)

izneses puter u onoj posudi za puter . (jel bijase svadbena il sam je sam kupio ???)

skoro da sam suze u ocima vidio dok se puter mazao po onom prepecenom hljebu…

helem, sretni oni, sretni mi.

documentary
pored seada i nihada o meni se brinu još Stariša, alias Bob Guchone, Luka Perović, Stariša, MELINA KAMERIĆ, DMAJA (dopisnica iz Austro-ugarske monarhije),Žaklina E. KENEDY (ekspertica za Italiju i dopisnik iz Australije na privremenom radu u Sarajevu, povremeno Šoba nešto sroči svima, a mi objavimo, Blecker-Decker, nešto se jednostavno prepiše, a nešto objavi uz odobrenje eminentnih autora rasprostranjenih širom planete...

2 komentara

Komentariši